top of page
Foto van schrijverYvonne van den Heuvel

Even lekker bijkomen met een kopje heerlijke pompoensoep deze winter.

Bijgewerkt op: 6 nov.

Warme Pompoensoep (herfst en winter)



Pompoensoep
Een verantwoord recept dat snel en makkelijk op tafel staat!

Aangezien het de aankomende dagen kouder wordt helpt deze soep je de komende dagen door! Enjoy!


Warme pompoensoep (1 persoon)


Ingrediëntenlijst


  • 2 eetlepels olijfolie

  • 1 ui

  • 2 knoflook tenen

  • 1 rode peper

  • 2cm ginger (geraspt)

  • 1 stengel limoen gras

  • 1 kleine pompoen

  • 400 ml kokosmelk light

  • 750 ml kippenbouillion of groentebouillion

  • 1-2 eetlepel vissaus

  • 2 porties F1 hartige maaltijd chapignons en kruiden

  • 4 porties Formula 3

  • 1 takje basilicum


Bereidingswijze


  1. Zet een grote pan op hoog vuur en voeg de olijfolie toe.

  2. Voeg de ui, knoflook, chili, gember, citroengras en pompoen toe.

  3. Breng op smaak met peper en zout.

  4. Zet het vuur laag, dek af en kook ongeveer 10 minuten tot de pompoen bijna gaar is.​

  5. Voeg de kokosmelk en de bouillon toe, breng aan de kook en kook nog 5-8 minuten tot de pompoen gaar is.

  6. Haal van het vuur en voeg de hartige F1 en de Formula 3 PPP toe en meng tot een gladde massa en doe terug in de pan.

  7. Als je klaar bent om te eten, verwarm de soep dan voorzichtig als deze is afgekoeld.

  8. Breng op smaak met vissaus en voeg wat meer bouillon toe om hem te verdunnen als u dat wilt.

  9. Bestrooi met basilicum en serveer. In de koelkast blijft deze soep enkele dagen afgedekt.



Recep pompoensoep

Voedingswaarde


  • 7 gr Proteïne

  • 138 Kcal

  • 5 gr vezels

  • 9 gr vet

  • 9 gr koolhydraten

  • 5 gr suiker


Laat weten hoe jij de soep vindt met een reactie hieronder!

4 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page