Als we gaan kijken hoe ons lichaam werkt moeten we terug naar het stenentijdperk. In die periode leefde je van alles wat er voorhanden was. De voeding bestond voor 50% uit vlees en verder uit zaden, fruit en groenten.
Je at wat er voorradig was op de plek waar je leefde.
In die voeding kwamen geen granen voor.
Hedendaags werkt jouw lichaam nog steeds hetzelfde. De mens heeft echter een industriële ontwikkeling doorgemaakt en hierdoor kwam er een voedseltekort. Vanuit dit gegeven is de landbouw ontstaan en werden er granen verbouwd.
Ons lichaam is helemaal niet gebouwd om granen te verteren. Dus veel mensen hebben dan ook een reactie op granen of zijn zelfs intolerant of allergisch.
Daarnaast eten we voeding uit een andere jaargetijde en zelfs uit andere landen. Dat helpt niet om je lichaam in balans te houden.
In de Health marathon krijg je meer informatie over het effect van koolhydraten (granen) en suikers. Wil je hieraan deelnemen? Geef je snel op via deze link! (opent in whatsapp)
Comments