Lekker eten afslanken in een zin klinkt je misschien raar in de oren. Het is doorgaans zo dat er te weinig wordt gegeten waardoor je lichaam op een 'spaarstand' komt te staan.
Deze spaarstand zorgt voor meer vetopslag, omdat je voedingsstoffen mis in je eetpatroon. Het is net alsof je lichaam de winter in gaat en meer wil opslaan om deze schaarse tijd door te komen. Dit is natuurlijk al lang niet meer aan de orde in de 20e eeuw. Toch zit deze 'functie' nog in ons lichaam.
Hoe ga je deze spaarstand tegen? Je zorgt ervoor dat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. Gevarieerd eten is dan niet genoeg. Bewust eten en daarbij de juiste verhoudingen aanhouden wel.
Om je een beetje op weg te helpen dit recept van deze tomatensoep. Deze soep bevat een goede hoeveelheid proteïnen en vezels, waardoor je langer een verzadigd gevoel hebt en er de hele middag tegenaan kunt.
Winterse tomatensoep met een bite
Dit heb je nodig (4 personen)
8 el Gourmet Tomatensoep
1 zakje sojanootjes
1 ui
2 tenen knoflook
2 rode paprika's
1 kg rijpe tomaten
2 takjes basilicum
4 takjes tijm
2 takjes rozemarijn
1 komkommer geschild
Sap uit 1/4 limoen
Voedingswaarden (per kom)
228 kcal
14 g koolhydraten
8 g vet
41 g vezels
6,7 g eiwit
Recept
Gril 1 paprika.
Pel de ui en knoflook en snijd ze in halve ringen.
Laat het daarna fruiten in een pan.
Was de paprika, tomaten en snijd deze in grove stukken.
Voeg nu de tomaten, de paprika en de kruiden met 500 ml water toe aan de pan, zet het vuur laag en doe een deksel op de pan.
Wanneer goed gaar doe het geheel in de keukenmachine of blender.
Voeg de komkommer, het limoensap en het Gourmet Tomatensoep poeder toe en mix het geheel door elkaar tot een gladde massa.
Schenk de soep in kommen.
Snijd de gegrilde paprika in stukjes en pluk wat kruiden van de takjes, strooi dit alles over de 4 soepkommen.
Schud het zakje sojanootjes leeg, verdeeld over de kommen.
Comments